'Wij zijn trots op wat we met elkaar hebben bereikt’

Het verhaal van 40 jaar Fysio De Dobbe. Oprichter André Slotman en fysiotherapeut Remko van Dijk kijken terug en blikken vooruit.

De wijk Aa-landen was in 1978 bijna klaar. De nieuwste wijk van Zwolle was groen, ruim opgezet en trok veel jonge gezinnen. De wijk kreeg een eigen winkelcentrum én de eerste groepspraktijk van Zwolle: Fysiotherapie de Dobbe. De praktijk werd opgericht door André Slotman en twee collega’s en groeide in vier decennia uit tot een innovatief centrum met alle specialisaties binnen de fysiotherapie.

Het vak van fysiotherapeut was veertig jaar geleden een beroep in opkomst, zegt fysiotherapeut André Slotman. Een uitgelezen kans dus om in de nieuwe wijk Aa-landen een eigen praktijk te beginnen.

Zijn collega Peter Hanning werkte in die tijd bij fysiotherapeut Frank Zandvoort in de Met zijn drieën besloten ze de eerste groepspraktijk van Zwolle op te richten. Het liefst in samenwerking met een huisarts. Kees Pleiter, destijds huisarts in Holtenbroek, voelde er wel voor om met de drie fysiotherapeuten in zee te gaan.

Grenzend aan het toen nog onoverdekte winkelcentrum De Dobbe vonden de vier een geschikte plek om hun plannen te realiseren. Vooruitstrevende plannen, zegt André. ‘In die tijd werkten fysiotherapeuten vaak vanuit huis. Zelfstandige praktijken waren er niet veel. Daarnaast vormden wij een combipraktijk met een huisarts én we richtten naast de behandelkamers een trainingsruimte in. Die zag je toen weinig. De patiënt werd in die tijd vooral op de tafel behandeld.’

Fysiotherapie nodig?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!