Hoe komt u bij ons terecht?

U kunt via een verwijzing van de huisarts bij ons terecht komen of u gaat zelf rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Verwijzing via de huisarts is namelijk sinds 2006 niet meer verplicht. U kunt uw klachten dan direct bespreken met de fysiotherapeut. Bij doorverwijzing weet de fysiotherapeut wat de klacht is en zal het onderzoek starten. Bij rechtstreekse benadering zal een screening plaatsvinden. Mocht de fysiotherapeut na screening erachter komen dat hij de klacht niet kan oplossen, dan zal hij u doorverwijzen naar uw huisarts. Uw gegevens worden centraal opgeslagen zodat alle partijen van elkaar op de hoogte zijn.

De screening

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, voert deze een screening uit. In dit eerste contact wordt vastgesteld of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Met een vraaggesprek, eventueel aangevuld met een kort lichamelijk onderzoek, wordt bepaald of uw klacht geschikt is voor een fysiotherapeutische behandeling.

Conclusie na screening.
Na de screening zal blijken of de klacht geschikt of ongeschikt is voor fysiotherapeutische behandeling of interventie. Wanneer de behandeling ongeschikt is zal de fysiotherapeut u adviseren contact op te nemen met uw huisarts. Mocht de fysiotherapeut aanwijzingen hebben dat er meer aan de hand is, dan neemt de hij met uw toestemming contact op met uw huisarts.

Wanneer de klacht geschikt is voor fysiotherapeutische behandeling kan het zijn dat hij nog aanvullende informatie nodig heeft van de huisarts. De aard van die informatie bepaald of de fysiotherapeut meteen een afspraak maakt voor een intake en onderzoek of dat dit op een later tijdstip gebeurt. Mocht er geen aanvullende informatie nodig zijn dan wordt er direct een afspraak gemaakt voor een intake en onderzoek.

Intake
Wij willen wij u graag eerst leren kennen. We bespreken uw algemene gezondheid en horen graag wat uw voorkeuren en verwachtingen zijn. Ook zullen wij vertellen wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Onderzoek & behandeling

Wij gaan onderzoeken waar uw klachten vandaan komen. Wij bekijken uw houding en kijken naar de beweging van uw lichaam en gewrichten. Na het onderzoek zal blijken of u in aanmerking komt voor “gewone” fysiotherapie of een specialisme daarvan.

Na het onderzoek maken wij een persoonlijk behandelplan met u. Een of meerdere actieve behandelingen gecombineerd met advies om toekomstige klachten te voorkomen helpen u snel weer op de been. Tijdens de behandelingen zullen wij analyseren hoe het herstel zich ontwikkelt.

Afsluiting

Wij sluiten de behandeling pas af wanneer u klachtenvrij bent en u zich weer vrijuit kunt bewegen. U kunt ervoor kiezen om periodiek een afspraak in te plannen om uw gezondheid te blijven monitoren. Het kan zijn dat u op deze manier klachten voorkomt.

Fysiotherapie nodig?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!