Mijn naam is Désirée Baan en ik ben sinds deze maand werkzaam bij De Dobbe als psychosomatisch fysiotherapeut. Ik zal iets meer vertellen over wat mijn specialisatie inhoudt. Een psychosomatisch fysiotherapeut heeft aandacht voor zowel de geestelijke als de lichamelijke aspecten die het welzijn van mensen beïnvloeden. Bij psychosomatische klachten is het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid vaak verstoord. De psychosomatisch fysiotherapeut helpt de cliënt om dit evenwicht te herstellen.

Psychosomatische klachten zijn klachten die samenhangen met spanning of stress waarvoor geen directe lichamelijke oorzaak gevonden kan worden. Een aantal voorbeelden van dit soort klachten zijn: vermoeidheid, (onbegrepen) pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn, maar ook spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hyperventilatie en hartkloppingen.

Een doel van de behandeling kan bijvoorbeeld zijn: inzicht in de oorzaak van de klachten, leren ontspannen, lichaamsbewustwording, grenzen leren herkennen en het doen van oefeningen om lichamelijk meer aan te kunnen.

Herkent u zich in bovenstaand klachtenbeeld. Neem dan contact op met fysiotherapie De Dobbe en ik help u graag!