Sportfysiotherapie bij De Dobbe!

Sportfysiotherapie wordt ingezet bij vele doeleinden. Niet alleen voor mensen die weer aan het werk willen, maar ook weer graag willen sporten. Ook kan het zijn dat fanatieke sporters hun sport weer op hoog niveau willen beoefenen. Maar ook kwetsbare doelgroepen als ouderen, diabetici, kinderen en parkinson kunnen bij een sportfysiotherapeut terecht.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Wacht dan niet langer en maak een afspraak!

Vraag direct een consult aan!

Geen wachtlijsten

Wij staan voor snelle hulp! Wij willen dat u snel van uw klachten afkomt en weer klachtenvrij kunt leven.

Voor iedere klacht een oplossing

Doordat wij veel kennis in huis hebben en beschikken over een groot netwerk, hebben wij voor iedere klacht een oplossing.

Geen medicatie

Wij geloven in het zelfherstellende vermogen van het lichaam. In combinatie met onze behandelingen bent u snel pijnvrij en kunt u zich weer vrijuit bewegen.

Behandelen, voorkomen en adviseren.

Als sporter weet de sportfysiotherapeut wat er kan gebeuren tijdens het (professioneel) beoefenen van uw sport en snapt daarom hoe sporters zich blesseren. De sportfysiotherapeut kan daarom gericht behandelen en goed advies geven op het gebied van voorlichting en preventie. Zo zal de sportfysiotherapeut als eerste kijken naar de schoenen die u draagt en hoe uw warming up en cooling down is. Verder geeft hij u handvatten om zelf iets te doen wanneer u last krijgt van acute of sluimerende blessures. Hij leert u tapen en bandageren en adviseert uw trainer hoe u om moet gaan met uw blessure binnen uw sport.

Trainingsmethoden.

Verder richt de therapie zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Zo kan er gekozen worden uit verschillende behandelmogelijkheden, zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur, of voor braces, taping, mobiliserende technieken en andere ondersteunende apparatuur. Hij traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot uw oorspronkelijke sportniveau. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling opgenomen.

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Patrick Vos

Lisa Grolleman

Martijn Brakke

Sportfysiotherapie nodig?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!