Therapie bij duizeligheid

Duizeligheid is een klacht die veel voorkomt. Het is een klacht die sterk leeftijdsafhankelijk is. Duizeligheid komt vooral veel voor bij mensen ouder dan 65 jaar.

Klachten

Duizeligheid kan zeer bedreigend zijn. U ervaart een draaierig en zweverig gevoel, het brengt u uit balans en kunt het gevoel hebben om te vallen. Het kan uw dagelijks leven ernstig beïnvloeden. Fysieke problemen uiten zich in angst, transpireren, misselijkheid en braken. Maar ook de sociale en maatschappelijke gevolgen van duizeligheid worden vaak onderschat. Zeker bij oudere mensen kan het soms leiden tot verlies van zelfstandigheid.

Duizeligheid kan ontstaan bij een laag bloedsuikergehalte of vergiftigingen (bijvoorbeeld door alcohol of medicijngebruik). Ook angst (al dan niet in combinatie met hyperventilatie) en depressie kunnen ook leiden tot duizeligheidsklachten. Meestal betreft het dan een licht, zweverig gevoel en geen draaiduizeligheid.

Andere oorzaken kunnen zijn:

  • Paroxysmale positie duizeligheid (BPPD).
  • Ontsteking van het evenwichtsorgaan.
  • Ziekte van Ménière.
  • Een aanval van migraine.

De behandeling van duizeligheid hangt af van de diagnose die gesteld wordt. Afhankelijk van de diagnose wordt er een behandeling op maat gemaakt. Zo worden er verschillende manoeuvres toegepast en worden verschillende mechanismen herstelt en geactiveerd, om het herstel te bevorderen.
Herkent u een van bovenstaande klachten? Wacht niet langer en maak een afspraak!

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Esther Hassink

Marja Roebersen

Herkent u een van de bovenstaande klachten?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!