Shockwave therapie
Shockwave therapie, ook wel Extracorporal shockwave therapy (ESWT) genoemd. Oorspronkelijk werd deze therapie alleen gebruikt bij het verbrijzelen van nierstenen. De laatste jaren wordt ESWT toegepast bij verschillende revalidaties en herstel processen
Informatie
Shockwaves zijn als het ware geluidsimpulsen die zich als golven dwars door een medium heen verplaatsen (water, lucht of een vaste stof). Ze versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren. Ook stimuleren ze het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie.
Hoe wordt shockwave therapie uitgevoerd?
De therapeut lokaliseert de pijnzone en brengt een gel aan. Dan dient hij shockwaves toe door het behandelpistool van het shockwave apparaat in ronddraaiende bewegingen over de pijnzone te bewegen. Shockwave therapie staat bekend om zijn kortdurende behandeling met een uitstekend genezingspercentage. Daarbij is de behandeling mild en is er geen anesthesie noodzakelijk. Patiënten merken een groot verschil na de behandeling. Zo verbeterd de mobiliteit aanzienlijk en merken ze een verhoogde levenskwaliteit.
Klachten
Shockwave therapie wordt bij de volgende klachten toegepast:
- Tenniselleboog/golferselleboog.
- Hielspoor.
- Peesklachten / verkalking / calcificatie in de schouder.
- Jumpers knee.
- Chronische achillespeesontsteking.
Marja Roebersen
Manueel Fysiotherapeute MSc
Lisette Klompenmaker
Manueel Fysiotherapeute MSc
Yannick Vijlbrief
Algemeen Fysiotherapeut
Rens van der Horst
Handtherapeut
Patrick Vos
Manueel Fysiotherapeut