Behandelmethodes

Claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens is een ziekte van de slagaders in de benen (heel soms in de armen), ten gevolge van de afzetting van plaques in de vaatwand van de slagader en van verharding of ‘verkalking’ van de wand van de slagader.

Echografie

Echografie is een beeldvormende techniek wat wij binnen de fysiotherapie kunnen gebruiken ter ondersteuning van ons diagnostisch proces. 

Medical taping

Optimale resultaten worden behaald met een elastische tape van hoogwaardige kwaliteit. Het ondersteunt en activeert het lichaamseigen herstel mechanisme, zonder de bewegingsvrijheid in te perken.

Dry needling

Dry needling richt zich op triggerpoints in spieren. Een triggerpoint is een soort “knoop” in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak gerefereerde pijn veroorzaakt. 

EPTE

Dit is een nieuwe behandelmethode en is zeer effectief voor pijnklachten aan (chronisch) ontstoken spieren en pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven.

Oedeemtherapie

Oedeem ontstaat wanneer bloedvaten in de benen het bloed niet goed afvoeren naar het hart. Ook een verminderde pompfunctie van het hart en lever/nieraandoeningen kunnen oedeem veroorzaken.

Shockwave therapie

Shockwave therapie, ook wel Extracorporal shockwave therapy (ESWT) genoemd, heeft de wereld veroverd. Oorspronkelijk werd deze therapie alleen gebruikt bij het verbrijzelen van nierstenen.

Ademtherapie

Adem- en ontspanningstherapie (AOT) helpt je bewust te worden van mentale en lichamelijke spanning, welke vaak onbewust door allerlei factoren in het lichaam worden opgebouwd.

Therapie bij duizeligheid

Duizeligheid is een klacht die veel voorkomt. Het is een klacht die sterk leeftijdsafhankelijk is. Duizeligheid komt vooral veel voor bij mensen ouder dan 65 jaar.