Al ruim 40 jaar Fysiotherapie praktijk in Zwolle!

Lichamelijke klachten komen bij veel mensen voor. Denk bijvoorbeeld aan pijn in de rug, nek, schouders en knieën. Klachten die minder vaak voor komen maar net zo vervelend zijn zitten vaak in de voet, enkel , heup en lies. Ook kunnen het pijntjes zijn bij bepaalde bewegingen die u moeilijk kunt plaatsen. Alle genoemde klachten belemmeren de dagelijkse bezigheden en u wilt hier graag vanaf!

 

Verschillende soorten behandelingen

Fysiotherapie kan in veel verschillende vormen worden aangeboden. Afhankelijk van uw klacht zal de fysiotherapeut bekijken welke behandeling het beste voor u zal werken. Zo zorgen wij ervoor dat alle onderdelen van uw lichaam weer op de juiste manier werken en met elkaar communiceren. Onze geschoolde en gediplomeerde fysiotherapeuten zullen er alles aan doen om uw pijn te ontdekken en te verhelpen. Hieronder ziet u de 6 verschillende behandelingen die onder fysiotherapie vallen.

Fysiotherapie nodig? Wacht niet langer en maak zelf een afspraak!

Claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens is een ziekte van de slagaders in de benen (heel soms in de armen), ten gevolge van de afzetting van plaques in de vaatwand van de slagader en van verharding of ‘verkalking’ van de wand van de slagader.

Echografie

Met echografie kunnen we pijn en klachten zichtbaar maken! Echografie is namelijk een beeldvormende techniek, zoals ook röntgen dat is.

Medical taping

Optimale resultaten worden behaald met een elastische tape van hoogwaardige kwaliteit. Het ondersteunt en activeert het lichaamseigen herstel mechanisme, zonder de bewegingsvrijheid in te perken.

Dry needling

Dry needling is een vrij nieuwe behandelmethode van de Nederlandse fysiotherapeut. Plan direct een consult in! De methode is overgekomen uit Canada en Amerika en wordt daar al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie.

EPTE

Dit is een nieuwe behandelmethode en is zeer effectief voor pijnklachten aan (chronisch) ontstoken spieren en pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven.

Oedeemtherapie

Oedeem ontstaat wanneer bloedvaten in de benen het bloed niet goed afvoeren naar het hart. Ook een verminderde pompfunctie van het hart en lever/nieraandoeningen kunnen oedeem veroorzaken.

Shockwave therapie

Shockwave therapie, ook wel Extracorporal shockwave therapy (ESWT) genoemd, heeft de wereld veroverd. Oorspronkelijk werd deze therapie alleen gebruikt bij het verbrijzelen van nierstenen.

Ademtherapie

Adem- en ontspanningstherapie (AOT) helpt je bewust te worden van mentale en lichamelijke spanning, welke vaak onbewust door allerlei factoren in het lichaam worden opgebouwd.

Orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie houdt zich bezig met de behandeling van pijnklachten en functieproblemen aan spieren en gewrichten in het hoofd-halsgebied en het kauwstelsel.

Therapie bij duizeligheid

Duizeligheid is een klacht die veel voorkomt. Het is een klacht die sterk leeftijdsafhankelijk is. Duizeligheid komt vooral veel voor bij mensen ouder dan 65 jaar.

Fysiotherapie nodig?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!