Shockwave therapie

Shockwave therapie, ook wel Extracorporal shockwave therapy (ESWT) genoemd, heeft de wereld veroverd. Oorspronkelijk werd deze therapie alleen gebruikt bij het verbrijzelen van nierstenen. De laatste jaren wordt ESWT ook bijzonder doeltreffend toegepast in de revalidatie, orthopedie, chirurgie en reumatologie.

Vraag direct een consult aan!

Geen wachtlijsten

Wij staan voor snelle hulp! Wij willen dat u snel van uw klachten afkomt en weer klachtenvrij kunt leven.

Voor iedere klacht een oplossing

Doordat wij veel kennis in huis hebben en beschikken over een groot netwerk, hebben wij voor iedere klacht een oplossing.

Geen medicatie

Wij geloven in het zelfherstellende vermogen van het lichaam. In combinatie met onze behandelingen bent u snel pijnvrij en kunt u zich weer vrijuit bewegen.

Klachten

Shockwaves zijn als het ware geluidsimpulsen die zich als golven dwars door een medium heen verplaatsen (water, lucht of een vaste stof). Ze versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren. Ook stimuleren ze het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie.

Hoe wordt shockwave therapie uitgevoerd?
De therapeut lokaliseert de pijnzone en brengt een gel aan. Dan dient hij shockwaves toe door het behandelpistool van het shockwave apparaat in ronddraaiende bewegingen over de pijnzone te bewegen. Shockwave therapie staat bekend om zijn kortdurende behandeling met een uitstekend genezingspercentage. Daarbij is de behandeling mild en is er geen anesthesie noodzakelijk. Patiënten merken een groot verschil na de behandeling. Zo verbeterd de mobiliteit aanzienlijk en merken ze een verhoogde levenskwaliteit.

Shockwave therapie wordt bij de volgende klachten toegepast:

  • Tenniselleboog/golferselleboog.
  • Hielspoor.
  • Peesontsteking/verkalking in de schouder.
  • Jumpers knee.
  • Chronische achillespeesontsteking.

Herken je een van de deze klachten? Wacht niet langer en bel direct voor een afspraak!

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Patrick Vos

Geïnteresseerd in een Shokwave behandeling?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!