Psychosomatische fysiotherapie

Soms kampen mensen met klachten waar geen duidelijke oorzaak voor te vinden is. Soms kunnen deze ontstaan door een combinatie van fysieke, psychische en sociale factoren. Dit worden psychosomatsiche klachten genoemd.

Vraag direct een consult aan!

Geen wachtlijsten

Wij staan voor snelle hulp! Wij willen dat u snel van uw klachten afkomt en weer klachtenvrij kunt leven.

Voor iedere klacht een oplossing

Doordat wij veel kennis in huis hebben en beschikken over een groot netwerk, hebben wij voor iedere klacht een oplossing.

Geen medicatie

Wij geloven in het zelfherstellende vermogen van het lichaam. In combinatie met onze behandelingen bent u snel pijnvrij en kunt u zich weer vrijuit bewegen.

Psychosomatische fysiotherapie.

Soms kampen mensen met klachten waar geen duidelijke oorzaak voor te vinden is. Soms kunnen deze ontstaan door een combinatie van fysieke, psychische en sociale factoren. Dit worden psychosomatsiche klachten genoemd. Oorzaken als stress in de thuissituatie, een hoge werkdruk of een traumatische ervaring liggen te grondslag aan deze klachten. Vaak uit zich dit is (chronische) hoofdpijn, buikpijn, paniekaanvallen/angstgevoelens en piekeren.

Ook komen de volgende klachten voor:

  • Druk op de borst, hartkloppingen of ademhalingsklachten.
  • Moeite met ontspannen.
  • Depressieve of sombere gevoelens.
  • Lusteloos, prikkelbaar, onrustig of gejaagd gevoel.
  • Slecht slapen.
  • Concentratieproblemen.

Onze psychosomatisch fysiotherapeuten hebben aandacht voor de lichamelijke én de mentale oorzaken van deze klachten. Ook kijken zij naar uw leefomgeving. In bijna alle gevallen is er sprake van een disbalans tussen belasting en belastbaarheid, spanning en ontspanning. De therapeuten helpen u om weer in balans te komen.

Heeft u een van bovenstaande klachten? Wacht niet langer en maak een afspraak!

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Esther Bons

Herkent u een van bovenstaande klachten?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!