Claudicatio Intermittens

Claudicatio intermittens is een ziekte van de slagaders in de benen (heel soms in de armen), ten gevolge van de afzetting van plaques in de vaatwand van de slagader en van verharding of ‘verkalking’ van de wand van de slagader.

Vraag direct een consult aan!

Geen wachtlijsten

Wij staan voor snelle hulp! Wij willen dat u snel van uw klachten afkomt en weer klachtenvrij kunt leven.

Voor iedere klacht een oplossing

Doordat wij veel kennis in huis hebben en beschikken over een groot netwerk, hebben wij voor iedere klacht een oplossing.

Geen medicatie

Wij geloven in het zelfherstellende vermogen van het lichaam. In combinatie met onze behandelingen bent u snel pijnvrij en kunt u zich weer vrijuit bewegen.

Klachten

Claudicatio intermittens is een ziekte van de slagaders in de benen (heel soms in de armen), ten gevolge van de afzetting van plaques in de vaatwand van de slagader en van verharding of ‘verkalking’ van de wand van de slagader. Hierdoor zijn de bloedvaten in/van het been vernauwd. Hierdoor is de doorbloeding van het been onvoldoende om tijdens inspanning (lopen, fietsen e.d.) de gevraagde extra energie te kunnen leveren. Doordat de spieren te weinig zuurstof krijgen, ervaart u klachten in één of beide benen.

De volgende klachten ervaart men bij Claudicatio intermittens.

  • Het lopen doet pijn.
  • Kramp.
  • Een doof of moe gevoel in het been/ de benen.
  • De klachten kunnen in de voet, dijbeen of bil optreden.

Wanneer de patiënt stilstaat verdwijnen de klachten; loopt de patiënt weer verder dan beginnen de klachten opnieuw. Deze aandoening wordt ook wel ‘etalagebenen’ genoemd, omdat mensen regelmatig moeten stoppen vanwege de pijn en dan zogenaamd stoppen om etalages te bekijken.

 

 

Slagaderverkalking

Slagaderverkalking is in principe een normale ouderdomsaandoening; er is namelijk sprake van een natuurlijk verouderingsproces van de bloedvaten. Hier kunt u niets aan doen en is niet beïnvloedbaar. Toch zijn er oorzaken waar u wel grip op heeft. Denk aan: Te weinig lichaamsbeweging, roken, verhoogde bloeddruk, voeding gerelateerde factoren (overgewicht, ongezonde voeding, verhoogd cholesterol, diabetes)

Met passend en op maat gemaakte behandeling kunnen bovenstaande klachten verminderen of verholpen worden. De behandeling bestaat uit, looptraining, krachtoefeningen, verbeteren algehele conditie, aandacht voor de beïnvloedbare risicofactoren en informatieverstrekking preventieve maatregelen.

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Anneke Jaspers

Martijn Brakke

Marloes de Jong

Heeft u een van de bovenstaande klachten?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!