Medical Taping

Medical taping heeft een stabiliserende werking op gewrichten. Tevens heeft Medical taping vele toepassingen en stimuleert en ondersteunt de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie.

Klachten

Optimale resultaten worden behaald met een elastische tape van hoogwaardige kwaliteit. Het ondersteunt en activeert het lichaamseigen herstel mechanisme, zonder de bewegingsvrijheid in te perken. Dit komt omdat Medical tape qua elasticiteit overeenkomt met de menselijke huid en daardoor een liftende werking heeft op de opperhuid. Hierdoor ontstaat een drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk neemt af en de pijn vermindert. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam. Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen, wordt er gezorgd voor een langdurig effect. De tape kan meerdere dagen blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen.

Medical taping helpt bij:

  • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten.
  • Verminderen van klachten van oedeem en bloeduitstortingen.
  • Houdingscorrectie.
  • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting, zoals muis-, tennis- of golfarm.
  • Behandeling van hoofdpijn.
  • Hooikoorts.

Herkent u een van bovenstaande klachten? Wacht niet langer en maak een afspraak!

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Marjan Heijkoop

Remko van Dijk

Rens van der Horst

Medical Taping iets voor u?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!