Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel waar dat niet hoort en uit zich vaak in dikke onderbenen, enkels en voeten.

Vraag direct een consult aan!

Geen wachtlijsten

Wij staan voor snelle hulp! Wij willen dat u snel van uw klachten afkomt en weer klachtenvrij kunt leven.

Voor iedere klacht een oplossing

Doordat wij veel kennis in huis hebben en beschikken over een groot netwerk, hebben wij voor iedere klacht een oplossing.

Geen medicatie

Wij geloven in het zelfherstellende vermogen van het lichaam. In combinatie met onze behandelingen bent u snel pijnvrij en kunt u zich weer vrijuit bewegen.

De behandeling

Oedeem ontstaat wanneer bloedvaten in de benen het bloed niet goed afvoeren naar het hart. Ook een verminderde pompfunctie van het hart en lever/nieraandoeningen kunnen oedeem veroorzaken. Oedeem kan ook optreden na een externe oorzaak, bijvoorbeeld een stomp of operatie. Oedeem treedt in de meeste gevallen niet meteen op. Dit kan weken, maanden soms jaren duren.

De behandeling van oedeem bestaat uit een speciale massage/drainagemethode in combinatie met compressietherapie door middel van een zwachtel of met een aangepaste kous. Door de massage wordt het vocht omhoog gedrukt en worden de kleine lymfvaten geprikkeld om het vocht af te voeren. Door de compressietherapie wordt het bereikte resultaat gestabiliseerd en vaak nog verbeterd. Bij ernstig oedeem moet de kous de gehele dag gedragen worden, bij minder ernstig oedeem slechts een gedeelte van de dag of week.

Last van oedeem of denkt u hier last van te hebben? Twijfel niet langer en bel direct!

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Rianne Broekhof

Marieke Vellinga

Herkent u een van de bovenstaande klachten?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!